Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси от нов собственик на 147-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Има ли начин да си сваля буксата за диагностика в смисъл да стигна до задната и част, за да си направя мост и да си направя диагностика с моя кабел, без да купувам нов кабел, до сега на ланчиата процедирах така с този кабел и си правих мост на буксата, но тук не зная как да стигна до задната част на буксата ?

А за бутона искам първо да я закача да и пусна диагностика да видим със сигурност има ли аср, да не се окаже, че просто си има пуснат кабел и букса до мястото на копчето( при ланчиата е така кабели и букси море но е просто окабеляване няма нищо друго) или поне да пробвам с бутона от някой колега, но тук в града не зная кой може да ми услужи за проба.

А за бутона на лоста на чистачките, като сваля кората каква букса да търся, форма, брой пинове ?

Ако не намеря бутон за проба, мога ли евентуално с мост между 2 пина на бусата за аср да симулирам натискане на бутона и да видя дали ще се появи на дисплея, че съм изключил аср. А за бутона за борд компютъра мога ли да процедирам така с мост на пинове от буксата ?
    Last edited by NoFeArr; d.m.y г., 23:28.
    147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Бутона на аср-а не е прост мост. Системата при палене го тества за присъствие, което означава че има повече чарколяк в него. Ако ми беше наблизо щахме да свалим моя да пробваш. И с елм кабел можех да ти услужа, да си направиш диагностика.

От къде си?

За бутончето за борд компа мисля че можеш да пробваш с просто окъсяване, той май само дава контакт. Но не знам как изглежда буксата, не съм разглобявал.

Тая кола, която си взел, много ми е интересно какви зорове е имала за да са сменяни такива неща...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

От Чирпан съм.

Днес ще сваля кората под волана да огледам буксите как са, като гледам из интернет снимки на блока (цялото с лостчетата за мигачи и чистачки) виждам, че буксите са от долната страна на този блок и не стърчат кабели и към тях букси а буксите са си отляти в пластмасата на самия блок. Но ще огледам днес, ще пиша после.

А за АСР искам да и пусна диагностика, днес ще се опитам да стигна до задната част на OBDII буксата и да си направя мост, и да видя какви грешки има и защо свети лампата. Имам един съсед който от скоро е с 147, та трябва да го питам ако е съгласен да свалим неговия бутон да го сложа за проба, не зная дали ще се съгласи ама дано....
        147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Защо не отидеш да ти закачат колата за диагностика? А се чудиш как да правиш мостове и да си играеш със всяка отделна система по отделно.... Една диагностика е м/у 15-20 лв.
          Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"

Comment

Според мен в моя град е много по-добре сам да си ровичкам по колата! Тук много много компютри не ползват има 1 сервиз в който правят диагностика но майсторите нямат нужните познания в тази облат, и къде е смисъла да им дам 20 лв при положение, че няма да я свършат никаква осввен да изчистят грешките.

Да кажа и днес какво свърших...
            Отворих кората около лоста на чистачките, амии няма как да разбера освен да монтирам друг блок с 2-та лоста мигачи/чистачки, просто буксата е една обща която влиза в блока(забравих да направя снимки). Сменянето на блока ще е приключение, ще трябва да се сваля и волана, доколкото огледах, и така.. но ще го отложа напред в времето това с лостовете.
            На ОБД буксата не могат да се правят мостове, отзад си е капсоловано всичко, не става като на ланчиата. Ще си взема правилния кабел, но да видим кога, защото сега има по-наложащи неща по колата, ремъци, ролки,окачване.

Ще потърся тези дни съседа който има 147 да го питам дали е съгласен да си свали бутона за проба...
            И ще потърся един приятел който има auto com диагностична апаратура. Дали ще мога да се сържа с АБС/АСР с тази апаратура auto com ?
            Last edited by NoFeArr; d.m.y г., 19:08.
            147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Първоначално публикувано от NoFeArr Покажи съобщение
              От Чирпан съм.

Днес ще сваля кората под волана да огледам буксите как са, като гледам из интернет снимки на блока (цялото с лостчетата за мигачи и чистачки) виждам, че буксите са от долната страна на този блок и не стърчат кабели и към тях букси а буксите са си отляти в пластмасата на самия блок. Но ще огледам днес, ще пиша после.

А за АСР искам да и пусна диагностика, днес ще се опитам да стигна до задната част на OBDII буксата и да си направя мост, и да видя какви грешки има и защо свети лампата. Имам един съсед който от скоро е с 147, та трябва да го питам ако е съгласен да свалим неговия бутон да го сложа за проба, не зная дали ще се съгласи ама дано....
              Какви мостове искаш да правиш по буксата? Не се занимавай с глупости, че ще береш ядове после. По-добре си намери правилния кабел.
              пс напиши си в профила откъде си, вече няколко човека те питат
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

На ланчиата вече от година и половина си закачам така с мостче за дадената система на която искам да правя диагностика и няма дерт, моста играе роля на тези превключватели който са на кабела, примерно 7-1 пин 7-3 пин и така... но тук няма начин и няма и да го правя, ще си взема кабел както казах.
                Сега ако някой знае дали става с ауто ком ?
                147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Мисля,че Аутоком може да чете всичко.
                  Моя кабел си го купих от тук
                  http://olx.bg/kabel-kkl-usb-za-diagn...i-dr-i39963111
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Да гледах я тази обява, благодаря все пак.
                    Но както казах първо ще си обслужа колата, ще стегна окачването както си му е реда и след това ще взимам кабел и лостче за чистачки иии т.н сега преди ремъците най-много копче за аср да си взема.
                    147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                      Мисля,че Аутоком може да чете всичко.
                      Моя кабел си го купих от тук
                      http://olx.bg/kabel-kkl-usb-za-diagn...i-dr-i39963111
                      Такъв кабел имам от години, ама за да ръчкам 147 цата ми трябваше елм327 кабел. Ей такъв:

http://olx.bg/obd-ii-interfeys-za-di...m327-i35688733

Comment

Значи да взимам направо elm 327 ?

С elm 327 ще мога ли да си човъркам всичко налично в мулти еко скан ? Боди, сервизен итрервал и т.н ( версията на мулти еко скан ми е регистрирана)
                        147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Първоначално публикувано от NoFeArr Покажи съобщение
                          Значи да взимам направо elm 327 ?

С elm 327 ще мога ли да си човъркам всичко налично в мулти еко скан ? Боди, сервизен итрервал и т.н ( версията на мулти еко скан ми е регистрирана)
                          Хапсолютно!

Само май климатика не чете, това ставаше май на пин 12 с ваг ком кабела, ама може и да бъркам.

С елма си занулих сервизния интевал, а оня ден на един колега на Кромата пуснахме принудителна регенерация на дпфа. Пипа на всякъде. Само внимавай, че има едни елм кабели дето са проблемни и трябва да им се смени едно съпротивление. Прочети първо в сайта на ФЕС.

Comment

Когато взимам ще е евентуално от тази обява, за която ми даде линк, но както казах ще е след другите наложащи неща.

Днес си гледах свещите, та свалих и капака на ремъка да го видя как е, не видях да е напукан, но все пак мисля да не рискувам и да си сменя първо него и ролките.
                            147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Почти на всички нови ЕЛМове, се маха един резистор.
                              Копчето ако се вади лесно и ти се отскача до Стз - ще пробваме.
                              Имам всички нужни кабели. Май беше колега от Ланча форума или бъркам ?
                              ex - 147 16v multijet

Comment

Да колега от ланча форума съм, сега вече и в алфа форума.
                                Благодаря за предложението, но в момента не ми се отскача до Стз с алфата, защото нито ремъци зная в какво състояние са, нито масло съм сменял, а и имам по окачването тропащи тампони и не ми се пътува с нея да не разбивам окачването допълнително. Иначе копчето се сваля лесно като детска игра, вади се монетника от задния край, след което се повдига и отдолу има метални "щипки" който трябва да се натиснат, по памет.. мисля бяха в двете страни, и цялата пластмаска е откачена заедно с бутона и с монетника. Ако не съм намерил копче за тест докато я оправя, ще се чуем и да се видим.

А за махането на резистора мисля, че открих тема в форума на МЕС но англииския не ми е силата, мога да си преведа до толкова до колкото да разбера основни неща, но до колкото разбирам има такива на който се махат има и такива който си тръгват без проблем. Когато взема ще гледам ако има проблем ще питам тук.

Да попитам ELM с USB свързване ли да взимам или с Bluetooth ? Кой вариант е по-добре ? И ако е с Bluetooth живите данни нормално ли се опресняват или има фрапиращо забавяне ?
                                Last edited by NoFeArr; d.m.y г., 12:44.
                                147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Working...
                                X